Op 4 juni 2023 wordt de middagdienst in de Oekraïense taal gehouden. De Nederlandse vertaling is te volgen via beeldschermen. Ook zullen er Oekraïense liederen te horen zijn.
Vanaf 14.30 uur is er koffie of thee, om 15.00 uur beginnen de diensten in de Kleine Kerk aan de Vrouwenstraat in Steenwijk.
In deze diensten gaat ds. Cor Harryvan voor. Hij is sinds 2020 predikant in Laag-Zuthem. Daarvoor woonde hij met zijn gezin ruim 16 jaar in Kiev. Hij werkte als missionair kerkelijk opbouwerker in en voor de Oekraïense Gereformeerde kerken. Het lot van de Oekraïense vluchtelingen en de situatie in Oekraïne gaat hem uiteraard zeer aan het hart. Bijna dagelijks heeft ds. Harryvan dan ook nog
contact met mensen die in Oekraïne wonen.

Heb je contact met Oekraïners? Wil je hen dan op de Oekraïenstalige diensten attenderen? U kunt natuurlijk ook deze bijeenkomst samen met hen bezoeken.
Voor meer informatie kunt u bellen of Whatsappen naar de volgende telefoonnummers: 0652474304 of 0655060366. U kunt ook een e-mail sturen.

Wees welkom!
Tip: communiceren met Oekraïners
Heb je contact met Oekraïners? Wil je hen dan op de Oekraïenstalige diensten attenderen? Misschien wil je Oekraïense gasten voor of na een kerkdienst aanspreken? Wil je met Oekraïense vluchtelingen bij jou in de omgeving een gesprekje aanknopen? De taal hoeft geen belemmering te zijn. Veel Oekraïense vluchtelingen in Nederland hebben inmiddels werk gevonden. En veel kinderen krijgen onderwijs. Op het werk en op school heeft men vaak al een
beetje geleerd om in het Nederlands te communiceren. Behoorlijk wat Oekraïners kunnen ook wel met de Engelse taal uit de voeten.
En verder wordt veel gebruik gemaakt van handige vertaal-apps die je op een smartphone kunt installeren. Bijvoorbeeld: ‘SayHi’ of ‘Google translate’. Veel Oekraïners hebben zo’n vertaal- app al op hun smartphone staan. Je kunt zo’n vertaal-app zelf ook vrij gemakkelijk en gratis downloaden. Wat je wilt zeggen kun je inspreken of intypen en de vertaal-app vertaalt dit meteen. Zo kun je redelijk
goed een gesprek voeren in veel verschillende talen, en dus ook in het Oekraïens. Heel erg handig!

De flyer is hier als pdf te downloaden.